Yeni bir düzenleme ile Facebook'taki verilerin kullanılmasına izin verileceği ve bundan muaf olmak isteyen kullanıcıların duvarlarında bir metin paylaşması gerektiği iddia edildi.
Sosyal medya şirketi Twiter'ın Trump'ın tweetlerine teyit uyarısı büyük tartışma yarattı. Twitter'ın bu konudaki metodolojisi ve yöntemleri tepki çekti. Bu yazıda metodoloji ve şeffaflığın teyitçlik için önemini ele alıyoruz.
Facebook hesaplarının klonlandığı, fotoğrafların ve isimlerin yeni hesaplar açılması için kullanıldığı iddia edildi. Ancak iddia doğru değil. Organize bir klonlama faaliyeti yok.
Kara Kutu’nun içeriği itibariyle reklamının yapılması bir kez engellenmiş olsa da, kitabın Aralık ayında Facebook ve Instagram’da reklamları dönmeye devam etti.
Çevrimiçi dezenformasyonla mücadele 2016 yılından bu yana kendi kendini sürdüren bir delikten çıkanı vur oyununa dönüştü. Bu konuda neler yapılabilir, ne gibi çözümler üretilir? Wired'da yayınlanan yazı yeni öneriler sunuyor.
Deepfake içerikler yakın geleceğe nasıl şekil verecek? Teknoloji devleri Deepfake Detection Challenge ile bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Bu yazıda 2020'de bizi bu süreçte bekleyen başlıkları ele aldık.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçim kampanyalarının arifesinde, Facebook 6 Ocak 2020 tarihinde yaptığı açıklamayla "deepfake" (yapay zeka sahteciliği) olarak adlandırılan yapay zekayla oluşturulmuş kurmaca video ve fotoğrafları platformunda yasakladığını açıkladı.
Bazı haber sitelerinde paylaşılan içeriklerde, Facebook ve Instagram’ın şeftali ve patlıcan gibi cinsellik çağrışımı yaptığı varsayılan emojilerinin kullanımını yasakladığı iddia edildi.
Facebook bir süredir devam ettiği yanlış bilgilendirme ile mücadele sürecinde yeni adımlar atıyor. Şirket bu kapsamda Instagram’daki yanlış bilgileri işaretleyecek bir sistemi hizmete alacak.
Dijital dünyada bu noktaya geldiğimizi görmek şaşırtıcı olsa da herkes internetin sahte bilgilerle dolu bir ortam olduğunun farkında. Hayatımızın her alanında kendini gösteren bu önemli sorunun çözülmesi gerekiyor.