Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar, HaberVer ve Sputnik Türkiye gibi haber siteleri tarafından paylaşılan bir videonun Hindistan’da kimse kullanmamasına rağmen kendi kendine hareket eden açık hava spor aletlerini gösterdiği iddia edildi. Ancak video herhangi bir paranormal aktiviteyi göstermiyor. Sadece birkaç kişi Jhansi'de bir parkta bulunan spor aletlerine olması gerekenden daha fazla yağ sürerek şaka yapmak istemiş.
İtalyan milletvekili Sara Cunial, parlamentoda yaptığı konuşmada Bill Gates'in aşı suçlusu olduğunu, daha önce Afrika'da aşılarıyla kadınların kısırlaşmasına çocukların da felcine neden olduğu, projeleriyle dünya nüfusunu azaltmayı planladığını ve insanlar üzerinde kontrol sağlayan birçok projeyi hayata geçirmeye çalıştığını da iddia etti. Ancak bu iddialar doğru değil.
Sosyal medyada paylaşılan bir videonun, Hindistan polisinin sokağa çıkanları, içinde sahte Covid-19 hastası olan bir ambulansa koyduğunu gösterdiği iddia edildi. Ancak video Hintli polisler tarafından bilinç oluşturmak için parodi amaçlı kaydedilmiş, gerçek bir uygulamayı göstermiyor.
Sosyal medyada paylaşılan bazı gönderilerde, fotoğrafın Hindistan’da bir camiye Müslümanları aşağılamak için kasten domuz salındığını gösterdiği iddia edildi. Ancak olay 2018'de Malezya'da yaşanmış.
Sosyal medyada paylaşılan ve Teyit’e de ihbar olarak gönderilen bir iletide, Hindistan’da Müslüman bir kadının çocuğuyla birlikte diri diri toprağa gömüldüğü iddia edildi. Ancak video, Islampur’da eşi ve çocuğunu öldürüp gömen Hint bir adamı gösteriyor.
Videonun Çin’den Türkiye’ye getirilen kaçak bir kimyasalın suyla karıştırıldığında süte dönüştüğünü gösterdiği ve bu kimyasalın piyasada satıldığı iddiası doğru değil. Videoda görülen kahverengi kimyasal, temizlik maddesi olarak kullanılan beyaz fenil çözeltisini ya da bor yağının suyla tepkimesini gösteriyor. Videonun çekildiği yer ise Hindistan. Hindistan’da sentetik süt yapımı adı altında beyaz fenil çözeltisi kullanılarak süte benzeyen bir sıvının piyasada satıldığı biliniyor. Türkiye’de ise böyle bir sıvının satıldığına dair bir bilgiye ulaşılamıyor.
AK Parti İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 28 Aralık 2018’de AK Parti dönemi öncesi Karadeniz yollarını gösterdiği iddiasıyla bir fotoğraf paylaştı. Ancak uçurumun kenarındaki bir otobüsü gösteren fotoğraf Karadeniz’den değil. Fotoğraf Hindistan’dan.
Arşiv Tarih isimli Twitter sayfası tarafından paylaşılan bir görselin, İngiliz askerlerinin Müslüman Hintleri topun ağzına bağlayıp öldürdüğünü gösterdiği iddia... Detayları Gör
Sosyal medyada paylaşılan bir videodaki araç konvoyunun Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya ait olduğu iddia edildi. 4 Ağustos 2018'de Twitter'da paylaşılan vide... Detayları Gör
Sosyal medyada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek tarafından da paylaşılan bir fotoğrafın, Arakan’da yaşayan Müslümanlara işkence yapıldığı... Detayları Gör