ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi ülke çapında protesto ediliyor. Sosyal medyada paylaşılan bir videonun, çaldığı ATM ile otobüse binmeye çalışan bir protestocuyu gösterdiği iddia edildi. Ancak iddia doğru değil.
Fotoğrafın Çin’deki benzin zammını protesto eden insanları gösterdiği iddia edildi. İddiaya göre insanlar zammı protesto etmek için araçlarını yolda bırakıp gidecekleri yere yürüyerek gittiler. Protestodan 3 saat sonra ise yapılan zam geri alındı.
Sosyal medyada paylaşılan ve teyit.org’a ihbar olarak gönderilen fotoğraftaki pankartta yazan “Türkler Defolsun” ifadesinin Suriyeli mülteciler tarafından kullanıldığı iddia edildi.
Sosyal medyada paylaşılan ve Teyit’e ihbar olarak gönderilen videonun, Türkiye’de Suriyeli mülteciler tarafından düzenlenen ve Türk bayrağının da ezildiği bir eylemi gösterdiği iddia edildi.
Fotoğrafın Yeni Zelanda’da camiye yapılan saldırıyı kınamak için Kanada’da bir camide namaz kılan müslümanları caminin etrafında el ele zincir kurarak koruyan Kanadalıları gösterdiği iddia edildi. Fakat iddia doğru değil. Fotoğraf 2017 yılında Kanada’da gerçekleşen saldırıya karşı Hollanda'da yapılan bir kınama etkinliğini gösteriyor.
Sosyal medyada paylaşılan bazı videoların Maduro yanlısı vatandaşların Venezuela Bağımsızlık Günü’nde yaptıkları yürüyüşü gösterdiği iddiası doğru değil. Video, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaidó’nun Başkanlık yemini sonrasında Maduro hükümeti karşıtı birçok vatandaşın başkent Caracas’ın Chacao semti yakınlarında yaptıkları eylemleri gösteriyor.
Sosyal medyada paylaşılan bazı videoların Maduro yanlısı vatandaşların yaptıkları yürüyüşü gösterdiği iddiası doğru değil. Video, Maduro karşıtı protestocuları gösteriyor. Hükümet yanlısı göstericiler Maduro’nun Caracas’ın batısında bulunan başkanlık konutunun yakınlarında genelde iktidar partisinin flamaları ile gösteri yaparken Maduro karşıtları ise Juan Guaidó’nun Başkanlık yeminini ettiği Chacao semti yakınlarında yürüyüşlerini gerçekleştiriyorlar.
Sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılan bir videonun 23 Ocak 2019’da Caracas’taki Maduro karşıtlarının protestolarını gösterdiği iddia edildi.
Sosyal medyada paylaşılan ve internet siteleri tarafından da haberleştirilen bir videonun, İranlı bir bando ekibinin ülkedeki yönetimi ve idam kararlarını protesto etmek için vincin üzerinde sallanarak enstrüman çaldığını gösterdiği iddia edildi.
Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafla Hatay’da yaşayan Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye gelen Afganları protesto ettiği iddia edildi. Fotoğraf, Takunya isi... Detayları Gör
Sosyal medyada paylaşılan videonun, İran’da şeriat rejimini protesto etmek için düzenlenen ve 300 bin kişinin katıldığı bir eylemi gösterdiği iddia edildi. Evri... Detayları Gör