Sosyal medyada paylaşılan ve Teyit’e ihbar olarak gönderilen paylaşıma göre 1930 yılında 1 Türk Lirası (TL) 100 ABD Doları ediyordu. Ancak iddia yanlış.
Covid-19 salgınıyla ilgili soru işaretlerinden biri de, AVM'ler başta olmak üzere, kapalı alanların ne kadar kontamine olduğu ve yarattıkları tehlikeler.
Sosyal medyada yayılan paylaşımlarda gazyağı lambasının fitilinin TÜİK’in enflasyon oranlarını ve dolayısıyla emekli maaşına yapılan zam oranını etkilediği iddia edildi. Ancak iddia doğru değil
Kısa süre öncesine kadar alışveriş merkezlerinde konserler düzenleniyor, yazarlar imza kampanyalarını bu mekanlarda gerçekleştiriyor, ortak alanlarda söyleşiler, çocuklar için özel gösteriler dahi düzenleniyordu. Bu durumun Covid-19 küresel salgını sonrası ne denli eski haline dönebileceği ise şimdilik belirsiz.
Sosyal medyada yaygın bir fotoğrafın, Sayıştay’ın toplantı salonundan Atatürk portresi kaldırılarak yerine Sultan Abdülaziz’in resminin asıldığını gösterdiği iddia edildi.
Sosyal medyada bir markette peynire alarm takıldığını gösteren fotoğraf doğru. Migros'un kurumsal yetkilileri fotoğrafta görülen alarm kilitlerinin kendilerine ait olduğunu doğruladı.
Kırklareli İli Mera Otlatma Planı’nda yer alan ve hayvan otlatmak için ücret talep eden düzenlemenin yeni olduğu iddia edildi. Ancak iddia doğru değil.
Gündemde kura ilişkin yapılan haberlerde karşımıza çıkan Merkez Bankası rezervleri nasıl hesaplanıyor? Bu yazıda veriye ulaşmanın yöntemlerini inceledik.
Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, 48 saat boyunca Coca-Cola satın alınmadığı takdirde firmanın iflas edeceği iddia edildi. Ancak bu matematiksel olarak olası değil.
Aslında finansal kurumların piyasa manipülasyonunu engellemek için çıkarılan bir yönetmelik, nasıl oldu da sosyal medyada yanlış bilgi yayan bireylerin yaptırıma uğratılması sonucunun çıkarılmasına neden oldu?
Haber sitelerinde yer alan bir iddiaya göre, sahibinden kiralık ve satılık ilanı vermek yasaklandı. Ancak ilgili düzenleme sadece emlakçıları ve gayrimenkul ofislerini kapsıyor.
A Haber’in bir yayınında alt bantta “yarım dolar 3,52 TL” yazdığı iddia edildi. Ancak yayın aslında 11 Eylül 2017'den ve ekranda "Türkiye ekonomisi büyüyor" yazıyor.
Kara Kutu’nun içeriği itibariyle reklamının yapılması bir kez engellenmiş olsa da, kitabın Aralık ayında Facebook ve Instagram’da reklamları dönmeye devam etti.
İlaç fiyatları gerçekten de ülkeler arasında ciddi farklar gösterebiliyor. Ancak bunun nedenleri konusundaki veriler, “katkı maddelerine” değil, fiyat politikalarına işaret ediyor.