Sahte habere neden inanıyoruz? İnsanlar gerçekleri duymak istemiyor mu? Dijital çağın hayatımıza kattığı bu yeni problemle nasıl başederiz? Kendimizi ve aldığımız kararları yanlış bilgi bombardımanından nasıl koruruz?
Mehmet Atakan Foça, Gülin Çavuş ve Emre Saklıca, her hafta teyitçilerin merceğine takılan araştırmaları, gelişmeleri ve yenilikleri konuşuyor, dezenformasyonu yaygınlığını anlamaya, doğru bilginin gücünü yaygınlaştırmanın yöntemlerine dair fikir yürütüyor.
Teyit, “t cetveli” ile artık podcastte!
Teyit’in hazırladığı t cetveli’nin birinci bölümünde gazetecilik, yeni medya ve haber doğrulama organizasyonları açısından 2019 nasıl geçti, 2020’de neler beklemeliyiz konusunu ele aldık. Mehmet Atakan Foça, Gülin Çavuş ve Emre İlkan Saklıca’nın hazırladığı t cetveli Nieman Lab’ın 2020 öngörülerinden yola çıkarak hem yılın muhasebesini yapıyor, hem de yeni yıla ilişkin tahminlerini sıralıyor.
Listen to “1 – Doğrulama organizasyonları için 2019 nasıl geçti? 2020'de neler beklemeli?” on Spreaker.Bölümde bahsedilen içerikler;
Linda Solomon - Everyone in your organization, moving toward a common goal
Joe Amditis - Collaborative journalism takes its rightful place at the table
Craig Newmark - Formalizing newsrooms’ battle against disinformation
Reuters Institute - Digital news report